Rouwbegeleiding

Vroeg of laat maakt iedereen het mee, het overlijden van een dierbare. Je rouwt om wie hij of zij was en wat die persoon voor jou betekende. Je rouwt om het idee dat het voorgoed is. Dat er nooit meer iets kan.

Rouwen is hard werken. Je gaat door diverse emoties heen. Ongeloof, boosheid, schuldgevoel, verdriet. Je probeert je aan te passen aan het leven zonder je geliefde. Deze emoties wisselen elkaar dan ook nog af, het gaat niet in een vaste volgorde. Dat valt lang niet altijd mee. De mensen die je nabij staan hebben misschien zelf ook deze emoties. Of zij zijn allang doorgegaan met leven en verwachten dat jij dat ook doet.  Jij wilt ook wel door met het leven maar je wilt alles ook nog doorléven.

Ik kan je daarbij helpen. Je mag mij vertellen over je dierbare, over wat het gemis met je doet. We kunnen gewoon samen praten, we kunnen gaan wandelen of je mag iets creatiefs doen, letterlijk met je handen in de klei. Net wat jij wilt, wat bij je past. Samen zoeken we naar een weg in dat oerwoud van nabestaan. Dat kan ook als het verlies al langer geleden is of als het niet is ontstaan door een overlijden maar door een andere levensgebeurtenis.