Rouwbegeleiding

Bij Buro Nazorg volgde ik de opleiding Rouwbegeleiding. Een inspirerend jaar met mooie gesprekken en veel leermomenten. Nu ben ik nog beter in staat om iemand met een verlieservaring bij te staan. Wil je weten of ik iets voor je kan betekenen, kijk dan hier of neem contact met me op.

Register Ritueelbegeleider

Sinds kort bevind ik mij in een illuster rijtje collega's die aantoonbaar vakbekwame ritueelbegeleiders zijn.
De beroepsvereniging, de LBvR, heeft een beroepsstandaard opgesteld (lees hierover meer op de site van de LBvR). Ritueelbegeleiders die dat willen, worden getoetst en als ze de toetsing positief hebben afgesloten, worden ze toegelaten tot het register.
Ook ik liet me langs de meetlat leggen.
De voorbereiding bestond uit het onderschrijven van de beroepsstandaard, het verwoorden van mijn visie, het reflecteren op een uitvaart die ik verzorgd had en het vormgeven van een ritueel op basis van een casus die werd voorgelegd.
Nadat mijn schriftelijke inbreng positief beoordeeld was mocht ik de mondelinge toetsing doen. Wat een feest was dat! Drie kwartier met vakmensen praten over dat vak, mijn passie voor het voetlicht brengen, mijn kennis en kunde als ritueelbegeleider verwoorden, aantonen wat een ritueel voor effect kan hebben.
's Middags kwam het verlossende woord. Ik mag toetreden! Ik ben er heel blij mee.
Wil je weten wat ik als ritueelbegeleider voor je kan betekenen? Neem dan contact met me op, dan gaan we in gesprek.

 

Training

Voor www.uitvaartkrachten.nl verzorg ik de training Uitvaarten Vormgeven. Ik leg aan mensen uit het uitvaartvak uit wat het verschil is tussen rituelen en symbolen, wat bij een nabestaande past, wat hij of ij zelf kan doen en wanneer het goed is om een ritueelbegeleider in te schakelen.

Mooi vak.

Ambassadeur

Voor www.doodgewoonindeklas.nl ben ik ambassadeur. Ik ga met kinderen van groep 7 en 8 in gesprek over van alles rondom de dood. De kinderen stellen de meest uiteenlopende vragen en ik geef ze eerlijk antwoord. Zo ontstaan mooie momenten. Wil jij ook een gastles op jouw school? Neem dan contact op met mij of kijk op www.doodgewoonindeklas.nl